Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

215 träffar

  1. Avslutande av visstidsanställning

    Webbsida Arbetsgivaren har en skyldighet att ge arbetstagaren besked när en tidsbegränsad anställning, så kallad visstidsanställning, upphör. Beskedet ska ges med viss tidsmarginal och även skickas till den fackliga organisationen.
  2. Uppsägning på grund av arbetsbrist

    Webbsida Uppsägning på grund av arbetsbrist är en uppsägningsgrund som inte är hänförlig till den enskilde arbetstagaren personligen utan som grundas på organisatoriska orsaker. Företaget kanske behöver minska sin organisation på grund av ekonomiska orsaker eller för att man av andra skäl vill minska i storlek.
  3. Uppsägning på grund av personliga skäl

    Webbsida Uppsägning på grund av personliga skäl är direkt kopplade till att den enskilde arbetstagaren har misskött sig eller inte kan utföra sina arbetsuppgifter.
  4. Avsked

    Webbsida Vid grov misskötsamhet från en arbetstagare kan arbetsgivaren välja att avskeda denne. Ett avskedande innebär att arbetstagarens anställning avslutas omedelbart.
  5. Pensionering

    Webbsida LAS (lagen om anställningsskydd) ändrades 1 januari 2020. Med anledning av det blir reglerna för avslut av anställning på grund av uppnådd pensionsålder ändrade.
  6. Anställningens upphörande

    Webbsida Ett anställningsavtal kan som huvudregel sägas upp av såväl den anställde som av arbetsgivaren.
  7. Konkurrensklausuler

    Webbsida Konkurrensklausuler handlar om att skydda företagshemligheter i ett företag. Sådana klausuler används för att kräva lojalitet och tystnadsplikt av en arbetstagare även viss tid efter att denne slutat sin anställning. Konkurrensklausuler ska utformas på ett särskilt sätt och användas restriktivt.
  8. Anställdas arbete utomlands

    Webbsida Det är inte ovanligt att våra medlemsföretags anställda arbetar utomlands. Men vilka regler gäller då? Här hittar du information om vilka regler som gäller och vad du som arbetsgivare behöver tänka på när du har anställda som ska arbeta utomlands.
  9. Bisyssla och lojalitetsplikt

    Webbsida En grundläggande princip inom arbetsrätten är att alla arbetstagare är bundna av lojalitetsplikt gentemot sin arbetsgivare. Lojalitetsplikten innebär bland annat ett förbud mot att bedriva konkurrerande verksamhet och avstå från vissa bisysslor.
  10. Att anställa från andra länder

    Webbsida Den som är medborgare i ett land utanför EU behöver i de flesta fall arbetstillstånd för att arbeta i Sverige. Du som arbetsgivare ska kontrollera en persons rätt att vara och arbeta i Sverige innan du anställer personen.
Föregående sida Du är på sidan 14 av 22 Nästa sida