Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

240 träffar

  1. Julbord och andra festligheter – så ser arbetsgivaransvaret ut

    Nyhet

    Under årets sista månad är det vanligt att bjuda personalen på företagsfestligheter. Alla har ju naturligtvis ansvar för sitt eget uppträdande, men glöm inte att ditt ansvar som arbetsgivare även gäller vid dessa tillfällen.

  2. Julgåvor – se upp med arbetsgivaravgiften

    Nyhet

    Julgåvor är ett av få undantag från regeln om att alla förmåner en anställd får, ska beskattas. Men det finns tydliga regler för vad som är en skatte- och arbetsgivaravgiftsfri gåva och vad som ska beskattas från första kronan.

  3. När snö utgör hinder för arbetet

    Nyhet

    Den senaste tiden har det kommit stora mängder snö i de flesta delarna av landet. Då kan det bland annat bli problem att ta sig till jobbet. Behöver du som arbetsgivare betala ut lön för arbetstagare som inte kan ta sig till arbetsplatsen? Vad kan du kräva att den anställde gör istället för det ordinarie arbetet och vilka skyldigheter har arbetstagaren?

  4. Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl - Nya regler om anlitande av UE

    Nyhet

    Vid årsskiftet träder nya regler i kraft om hur du som tillämpar Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl ska gå till väga när du anlitar en underentreprenör (UE). De nya reglerna innebär bland annat ett nytt förfarande när du vill anlita en enmansföretagare som UE.

  5. Avtalsutbildningsturné

    Nyhet

    Bemanna dina projekt på rätt sätt! Lagar och kollektivavtal har många snåriga regler kring anlitande av UE, bemanningsföretag och vid in- och utlåning av personal. Därför ger vi oss ut på en avtalsturné på 22 orter, där du kan träffa våra experter på Installationsavtalet och Teknikinstallationsavtalet.

  6. Ekonomiskt stöd (via AFA), till er på företaget, för arbetsmiljöutbildning förlängs

    Nyhet

    Det treåriga ekonomiska stödet för arbetsmiljö­utbildning som AFA beviljat arbetsgivare under ett treårigt projekt har nu förlängts efter års skiftet, dock i max sex månader till. När projekttiden nu närmar sig sitt slut visar det sig att det finns pengar kvar. AFA har ursprungligen efter parternas beslut avsatt 75 miljoner kronor för dessa utbildningar.

  7. Förändringar i visselblåsarlagen – omfattas ditt företag?

    Nyhet

    Lagen om visselblåsning har funnits ett tag, men kommer att omfatta fler företag nu i december. Här på webben samt i Installatörspodden #21 reder vi ut begreppen.

  8. Arbetsmiljöverket inspekterar mindre företag

    Nyhet

    Den 2 oktober inleder Arbetsmiljöverket inspektioner i mindre företag. Syftet är att få arbetsgivarna att följa arbetsmiljöreglerna och arbeta systematisk med sin arbetsmiljö. Totalt kommer det handla om över 1000 inspektioner och tillsynsinsatser kommer att hålla på till mars 2024.

  9. Riskbedömning vid höjd säkerhetsnivå

    Nyhet

    Sedan mitten av augusti har terrorhotnivån i Sverige höjts till en fyra på en femgradig skala. Det påverkar även arbetslivet och dess branscher. Det är viktigt att du som arbetsgivare är medveten om detta och jobbar med såväl riskbedömningar som dialog med medarbetare.

  10. Utbildningskrav vid hantering av diisocyanater

    Nyhet

    Från och med den 24 augusti 2023 krävs lämplig utbildning för industriellt eller yrkesmässigt bruk. De nya utbildningskraven innebär utvidgning av det redan gällande kravet på utbildning vid hantering av allergiframkallande kemiska produkter som finns i Arbetsmiljöverket föreskrifter AFS 2011:19 om kemiska arbetsmiljörisker.

Föregående sida Du är på sidan 5 av 24 Nästa sida