Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

199 träffar

  1. Kollektivavtalade försäkringar och pensioner

    Webbsida Som medlem i Installatörsföretagen omfattas företaget av kollektivavtalen om allmänna anställningsvillkor och löner, och av överenskommelserna mellan Svenskt Näringsliv, LO samt PTK om försäkringar och pensioner för era anställda.
  2. Kvittning av lön

    Webbsida En fråga som kan uppkomma för dig som arbetsgivare är om det är möjligt att dra av ett belopp från en arbetstagares lön för ett krav du har mot arbetstagaren. Detta kallas kvittning. Kvittningsmöjligheterna för dig som arbetsgivare är begränsade.
  3. Felaktigt utbetald lön

    Webbsida Har du av misstag betalat ut för mycket lön till en arbetstagare? Här kan du läsa mer om vad som gäller i den situationen.
  4. Löneöversyn

    Webbsida Läs här om den löneöversyn som ska genomföras i samband med den årliga lönerevisionen på Unionens avtalsområde.
  5. Lönestatistik

    Webbsida Svenskt Näringsliv producerar lönestatistik på uppdrag av Installatörsföretagen. Löner och lönekostnader är grundläggande för företagens affärer och konkurrenskraft. Lönestatistiken används i företagens eget analysarbete.
  6. Lönerevision

    Webbsida Här hittar du information gällande avtalade löneökningar för de kollektivavtal Installatörsföretagens medlemmar följer.
  7. Löner

    Webbsida Här kan du läsa om lönespecifika frågor så som lönepolicy, lönekartläggning, lönestatistik, den årliga lönerevisionen samt ett hjälpmedel för en styrke- och svaghetsanalys.
  8. Lönekartläggning

    Webbsida Här kan du läsa om den kartläggning av löner som ska göras varje år. När kartläggningen är gjord ska resultatet analyseras och vid behov åtgärdsplaner redovisas.
  9. Lägstalöner per avtal

    Webbsida I löneavtalen som finns här, hittar du lägsta tillåtna lön för de olika avtalen.
  10. MBL 38 – UE/Bemanning

    Webbsida Alla arbetsgivare har en skyldighet att förhandla med facket när någon anlitas för att utföra arbete i arbetsgivarens verksamhet utan att vara anställd. En sådan förhandlingsskyldighet gäller såväl vid anlitande av underentreprenör, in- och utlåning samt vid så kallad bemanning. Våra kollektivavtal innehåller i vissa fall regler som möjliggör för dig som arbetsgivare att leva upp till förhandlingsskyldigheten på ett i många fall mycket förenklat sätt. Nedan beskriver vi regelverket kring anlitande av arbetskraft.
Föregående sida Du är på sidan 12 av 20 Nästa sida