Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

94 träffar

  1. Kyl och frys är ofta orsaker till vattenskador

    Nyhet

    Årets Vattenskadeundersökning, som baseras på försäkringsbolagens skadestatistik för vattenskador, visar att köket är det mest drabbade rummet. Vattenskador orsakade av läckande ledningar fortsätter att minska, medan utrustning allt oftare är boven.

  2. 6 råd när kunderna sviker

    Nyhet

    Är du drabbad av många avbokningar? I tidningen Elinstallatören tipsar vår näringspolitiska chef Johan Martinsson om hur du kan hålla verksamheten igång.

  3. Möte om klimatet med statsministern och bostadsministern

    Nyhet

    Installatörsföretagen har träffat statsministern och bostadsministern. Samtalet handlade bland annat om klimatutmaningen och bristen på medarbetare i branschen. Vid mötet närvarade även arbetsmarknads- och utbildningsministrarna.

  4. Högre elanvändning år 2045

    Nyhet

    Samhällsutvecklingen och klimatomställningen kräver mer el visar en rapport som Svenskt Näringsliv låtit göra. Prognosen visar på 60 procent högre elanvändning år 2045 jämfört med dagens behov. Det innebär en ökning av elanvändningen från dagens 126 TWh till 200 TWh.

  5. Tjäna mer genom att datalagra åt kunden

    Nyhet

    Genom serverhosting kan du hjälpa dina kunder att lagra, säkerhetskopiera och hantera data. Detta är inget nytt fenomen i sig, men flera möjligheter har nu öppnats upp. I vår rapport ”Dubbelt upp” kan du bland annat läsa om att det troligtvis kommer att bli en god affärsidé framöver. Vi beskriver även hur du kan nyttja data och därmed tjäna mer pengar.

  6. Konkurrerar kommunens hantverkare med er verksamhet

    Nyhet

    I en del kommuner och landsting bedrivs den offentliga verksamheten på ett sätt som som konkurrerar med dig som medlemsföretag. Det får de göra, men det måste ske på schyssta villkor. Nu ger Konkurrensverket ut en ny skrift där de informerar om hur kommunerna inte får bedriva sin verksamhet och konkurrera med de lokalt etablerade företagen.

  7. Hur går vi vidare för att få betalt?

    Fråga Fråga: Vi har gjort ett jobb hos en kund som vi har fakturerat kunden för. Fakturan har inte betalats trots att vi har skickat en betalningspåminnelse och vi har inte heller hört något från kunden. Vi anser att vi har rätt till betalning enligt den faktura vi har ställt ut. Hur kan vi gå vidare för att få betalt för det arbete vi har utfört?
  8. Installatörsföretagen är kritiska till Boverkets nya förslag på energihushållningskrav

    Nyhet

    Kraven på hushållning med energi är i realiteten ingen skärpning. Framför allt tycker vi att Boverket behöver skärpa tillsynen och utvärdera reglernas möjlighet att styra åt rätt håll. Vi lyfter även att behovet av ytterligare utredning och förtydliganden om installationer som en del av byggnadens system.

  9. Är konsultens ansvarsbegränsning giltig?

    Fråga Fråga: Vi utför just nu en mindre entreprenad där vi har projekteringsansvar för vissa tekniska lösningar. För att få hjälp med projekteringen har vi anlitat en teknisk konsult. Mellan oss och konsulten gäller ABK 09. Vid det senaste projekteringsmötet upptäckte vi att det finns omfattande fel i de handlingar som konsulten upprättat. Dessa fel medför att många av våra arbeten måste göras om. Vi uppskattar att våra merkostnader på grund av felen kommer att uppgå till minst 500 000 kronor. Vår konsult har informerats om vårt krav och medger att han har gjort fel. Emellertid vill han inte ersätta hela vår kostnad. Han påstår att hans ansvar är begränsat, eftersom han i sitt anbud har skrivit in följande text: ”Konsultbolagets sammanlagda skadeståndsskyldighet för uppdraget är begränsat till arvodets storlek, dock högst 120 prisbasbelopp.” Gäller detta verkligen? I sådana fall kommer vi inte få ersättning för någon större del av våra kostnader, eftersom konsulten hittills bara har fakturerat cirka 50 000 kronor och projekteringsarbetet i princip är avslutat.
  10. Kan det du jobbar med påverka Sveriges säkerhet

    Nyhet

    Om svaret på frågan ovan är ”ja” så behöver du ta en närmare titt på den nya Säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsskydd handlar om att organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet ska arbeta förebyggande för att skydda sig mot brott som kan hota Sveriges säkerhet, till exempel spioneri och sabotage.

Föregående sida Du är på sidan 8 av 10 Nästa sida