Hoppa till innehåll

Sund konkurrens i praktiken -Borlänge

Välkommen till en dag då du får lära dig hur din organsiation konkret och effektivt kan motverka arbetskriminalitet och osund konkurrens. Programmet för "Sund konkurrens i praktiken" riktar sig till dig som arbetar med upphandling och projektgenomförande - på byggföretag eller som offentlig eller privat beställare.

Röda vägen 1, Borlänge 16 okt 2024 09:30 - 16 okt 2024 15:30

Anmäl dig här >>>

Program

09.00 Välkomstmingel med kaffe och smörgås

09.30 Programmet startar

Tema "Innan projektet startar":

  • Hur kan en offentlig beställare arbeta med kravställan för sund konkurrens i upphandling? Exempel ges från verkligheten och vi får höra om riktiga erfarenheter. Kravställningar, uppföljning och kontroller, ur vårt beställarperspektiv(Trafikverket). Trafikverket: Roger Rang Avdelningschef Inköpsutveckling, Åsa Fransson Verksamhetsutveckling Social Hållbarhet och Peter Funk Avdelningschef Risk och rådgivning och Kfast Eskilstuna Kommunfastigheter AB: Sofia Hallgren Remnert, upphandlingschef och Camilla Andersson, projektchef från Kfast
  • Vilket är det bästa sättet att rigga ett projektgenomförande för att få koll på vilka individer och företag som befinner sig på byggarbetsplatsen? Viktiga val att göra redan innan projektet: Vilka verktyg finns för att arbeta mot osund konkurrens under projektgenomförandet? Peter Nilsson, ID06, Verksamhetsområdeschef.
  • Vad kan fackliga parter bidra med i projektet? Representanter från Unionen.

11.45 Lunch

Tema "Under projektet"

  • Praktiska exempel från hur "Så här gör jag under projektet" Åsa Jarder – Utvecklingsledare Seriositet och Skanskamedarbetare från lokalt projekt Sverige.
  • Så här går det till när vi gör arbetsplatskontroller Claes Rydin, Affärsutvecklare och grundare av Moxy ID.
  • Hur kan man få det att funka så bra som möjligt- från en underleverantörs perspektiv? Jacob Carlgren, Head of operations, JUF byggnadsställningar AB.
  • Polisens och Arbetsmiljöverkets bild av nuläget och vad som är i fokus kopplat till arbetslivskriminalitet och vår bransch. Hur kan vi i branschen bidra på bästa sätt? Ronja Walette A-krim, Polisen och Johan Andersson, Arbetsmiljöverket.

15.30 Avslut

Arrangörer: Unionen, Ledarna, Installatörsföretagen, Glasbranschföreningen och Byggföretagen i samverkan. Detta sker med stöd från Arbetsmiljöverket och statsbidrag till arbetsmarknadens parter för att främja kunskapsutbyte och samverkan med myndigheter i syfte att motverka brott och andra regelöverträdelser i arbetslivet enligt förordning 2018:1404.