Hoppa till innehåll

Sund konkurrens i praktiken - Väst

Välkommen till en öppen, kostnadsfri halvdag där du får lära dig hur din organisation konkret och effektivt kan motverka arbetslivskriminalitet och osund konkurrens. Programmet för "Sund konkurrens i praktiken" riktar sig till dig som arbetar med upphandling och projektgenomförande – på byggföretag eller som privat alternativt offentlig beställare.

Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg 22 okt 2024 08:00 -

Anmäl dig här >>>

Program:

08.00 - 08.30 Kaffe och smörgås serveras

08.30 Programmet startar

  • Hur kan beställare arbeta med kravställan för sund konkurrens i upphandling?
    Exempel ges från verkligheten och vi får höra om riktiga erfarenheter från både flera privata och offentliga beställare
  • Vilket är det bästa sättet att rigga ett projektgenomförande för att få koll på vilka individer och företag som befinner sig på byggarbetsplatsen? Viktiga val att göra redan innan projektet: Vilka verktyg finns för att arbeta mot osund konkurrens under projektgenomförandet?
    Representant från ID06
  • Praktiska exempel från hur Platschefer kan jobba under projektet. Lärdomar och effekter av projekten kopplade till ”Sunda byggen”- involverade företag berättar
    Representanter från Brixly, Skanska - Evelina Källström, gruppchef seriositet, Anna-Maria Saul, projektchef och Josefin Persson, projektingenjör, berättar om Björlanda Ängar
  • In och utloggning samt utstationeringsregistret.
    Information från myndigheterna
  • Så här går det till när vi gör arbetsplatskontroller.
    MoxyID
  • Vad kan fackliga parter bidra med innan projektstart?
    Representant från Unionen

12.30 Programmet avslutas med lunch

Arrangörer: Unionen, Ledarna, Installatörsföretagen, Glasbranschföreningen och Byggföretagen i samverkan. Detta sker med stöd från Arbetsmiljöverket och statsbidrag till arbetsmarknadens parter för att främja kunskapsutbyte och samverkan med myndigheter i syfte att motverka brott och andra.