Hoppa till innehåll

Vad du tycker utvecklar vår verksamhet

Om Installatörsföretagen

11 februari 2021

Varje år frågar vi på Installatörsföretagen dig som medlem vad du tycker om vår verksamhet och medlemskapet. Det gör vi för att kunna utveckla vår verksamhet och leverera medlemsnytta. Vårt mål med undersökningen är alltid att bli ännu mer relevanta för dig och ditt företag.

Ni tyckte till, vi lyssnade – och jobbar vidare utifrån era synpunkter

Vid senaste medlemsundersökningen var det framför allt inom följande två områden som vi fick signaler om att vi kan bli bättre och erbjuda mer.

  • 1. Svag branschprofil – vår förmåga att ge dig branschinformation inom områden som bland annat vvs, kyla och ventilation.

Vi fortsätter att utveckla vår webb och våra nyhetsbrev så att det ska vara enkelt att hitta information som är relevant och nära.

Vi har startat ett utskott inom området vs och har nu åtta utskott för olika intresse- och teknikområden. Vi erbjuder också branschservice till företag som arbetar med elkraftentreprenader.

Vi har utvecklat vårt samarbete med intresseföreningen Säker Vatten och genomför nu flera aktiviteter för våra gemensamma medlemsföretag.

  • 2. Inte för alla – vi måste vara relevanta för både små, medelstora och stora företag.

Under 2020 har vi fortsatt att utveckla arbetet och arbetsformerna för den så kallade SME-gruppen. I SME-gruppen träffas 22 representanter för våra mindre medlemsföretag för att diskutera och påverka i frågor som är angelägna för det mindre företaget.

Vi har 3 600 medlemsföretag. Av dessa är nästan 90 procent företag med färre än 25 anställda. Vi försöker hålla en tät kontakt med dessa företag, inte bara genom SME-gruppen, utan också genom olika centrala och regionala möten. På grund av pandemin bjöd vi under våren in till veckovisa avstämningar med våra mindre medlemsföretag samt utökade våra öppettider för rådgivning.

Utöver det så ger vi numera en rabatt på medlemsavgiften på 2 300 kronor för det mindre företaget som betalar minimiavgiften. Det innebär att den rabatterade medlemsavgiften för 2021 blir 6 000 kronor istället för 8 300 kronor.

Var med och påverka genom årets medlemsundersökning

Under mars kommer du att få möjlighet att svara på vår medlemsundersökning för 2021 via e-post. Till vår hjälp har vi undersökningsföretaget Novus. Så håll utkik och tyck till! Dina svar är viktiga för oss och påverkar hur vi driver vår verksamhet.

Vi samlar resultatet av vår medlemsundersökning i tre index – Lojalitet, Varumärke och Prestation. Vi följer upp alla tre varje år och jobbar för att få bättre värden varje år.

Klicka på bilden för att se den större.