Hoppa till innehåll

"Lägg in uppföljningen redan i förfrågningsunderlaget"

Om Installatörsföretagen

28 september 2021

I Installatörspoddens sjunde avsnitt pratar vi om kundmötet. Om hur du som installatör kan skapa långsiktiga relationer genom att se kundens hela behov – inte bara lösa ett problem som kunden tror sig ha. Lyssna in och ta del av kloka inspel från några av branschens experter på ämnet.

I podden där kundmötet tar plats kan du lyssna till när Lotta Bångens, vd på Energieffektiviseringsföretagen samtalar med Hans Söderström, expert på installationsteknik på Installatörsföretagen om mötet med kunden. De tar upp hur det inte alltid är så enkelt att tänka hela kedjan och få kunden att se fördelarna med såväl produkt som tjänst.

- Det kan ju bli som hos tandläkaren, att man har ett slags abonnemang på att lamporna fungerar i min fastighet, då har det ju blivit en tjänst istället, säger Lotta Bångens i podden.

Även Hans Nyblom, affärsutvecklare på Installatörsföretagen pratar också om vikten av kundmötet och att synsättet behöver förändras hos såväl installatören som kunden.

- Kunden kanske säger att den behöver byta ut en lampa i källaren, men det kanske egentligen handlar om att kunden känner sig otrygg. Det är det du ska lösa, säger han i podden.

Som vanligt är chefredaktör Fredrik Karlsson med och pratar om vad som händer i branchen då har tar avstamp i sina tidningar Elinstallatören och VVS-Forum.

Under medlemsvinjetten beskriver Henrik Junzell som är chef för avdelningen arbetsmarknad på Installatörsföretagen varför organisationen har tagit fram en solcellsöverenskommelse. Det leder i sin tur fram till medlemsfrågan på ämnet som besvaras av företagsrådgivare Arvid Sjögedal från Installatörsföretagen.

Avsnittet avslutas med två installatörer som berättar anekdoter från en tid då det inte riktigt gick som de hade tänkt sig i sina karriärer. Ninni Blom från Elqvinnorna och Daniel Ellström från Oppunda VVS medverkar under programpunkten "oj vad hände där".

Lyssna på avsnittet här

Vi söker dig

Vill du vara med i Installatörspodden? Kanske har du en rolig berättelse på lager? Eller vill du att vi bjuder in dig som expert i något ämne? Hör av dig till oss: info@in.se