Hoppa till innehåll

Mars

Känner du till alla fördelar med kollektivavtal?

14 mars 2022

Arbetsgivarfrågor Den svenska modellen lever och utvecklas. Fler än nio av tio anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Därför firar vi Kollektivavtalet dag den 17 mars. På avtalat.se finns samlad information om tjänstepension och fö...

Idag är det alla vvs-montörers dag

11 mars 2022

VS (rör) Den 11 mars firas World Plumbing Day över hela världen. I samband med det uppmärksammar vi vattnets betydelse för vår välfärd och den viktiga roll som vvs-branschen har för människors hälsa och säkerhet.

Vad gäller inför lönerevisionen?

09 mars 2022

Arbetsgivarfrågor Nu är lönerevisionen i full gång. Men vad gäller för just ditt avtalsområde? I Arbetsgivarguiden har vi sammanställt information om de lönerevisioner som ska genomföras på företagen. Här kan du läsa om hur årets lönerevision ska hanteras på de olika avtalsområdena.

Kraftig rabatt på EvA® för montörer

08 mars 2022

Lönsamhet & företagande Elsäkerhet vid arbete, eller EvA® finns till för att ingen person ska skadas av strömgenomgång eller ljusbåge på sin arbetsplats. Elsäkerhet är otroligt viktigt och bör ha hög prioritet av alla arbetsgivare. Nu tar installationsbranschen ett ännu större ansvar och subven...

Information med anledning av kriget i Ukraina

03 mars 2022

Aktuellt Med anledning av kriget i Ukraina ger Svenskt Näringsliv information till medlemsföretagen om det aktuella läget, hur vi arbetar med frågan och hur vi bedömer att sanktioner och motåtgärder påverkar och kan komma att påverka näringslivet.

Arbetstidsbanken regleras sista mars

02 mars 2022

Arbetsgivarfrågor Den 31 mars regleras Installationsavtalets arbetstidsbank. Om medarbetaren begär det ska den kvarvarande tiden omvandlas till ersättning i pengar. Om de inte gör något kommer återstående tid att omvandlas till avsättning till arbetstagarens pensionskonto i FORA.
Föregående sida Du är på sidan 2 av 2