Hoppa till innehåll

IN Garanti – ett löfte från Installatörsföretagen

Medlemskap, Visa alla

01 januari 2023

Nu lanseras IN Garanti – en tjänst som ger dig som medlem i Installatörsföretagen ytterligare fördelar gentemot dina kunder som är privatpersoner. Genom att du är medlem hos oss erbjuder du konsumenten en garanti på ditt jobb. Så här fungerar IN Garanti.

När en konsument anlitar ett av Installatörsföretagens medlemsföretag så gäller IN garanti på alla jobb som har påbörjats den 1 januari 2023 eller senare, under förutsättning att villkoren uppfylls.

Hur fungerar IN Garanti?

När ett fel uppstår i en installation som ett av Installatörsföretagens medlemsföretag har utfört hos en konsument kan IN Garanti gälla. Om konsumenten dragit detta till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och medlemsföretaget förlorat, men vägrar åtgärda felet åt konsumenten, då har denne rätt att ansöka om medel via INs Garantifond. Se villkor för mer information.

Skyddet gäller för arbeten på en- och tvåfamiljshus, fritidshus och bostadslägenheter. Det finns dock vissa begränsningar för ersättningen.

För att medel ska beviljas ska ett annat av Installatörsföretagens medlemsföretag då åtgärda felet och konsumenten kan söka ersättning om max ett prisbasbelopp.

Informera om garantin

Se till att informera dina kunder som är privatpersoner om detta då det ger kunden en trygghet. Installatörsföretagen intygar att ditt företag är seriöst genom ert medlemskap hos oss och genom IN Garanti kan du visa upp för kunden att jobbet utförs på ett fackmannamässigt sätt.

Sammantaget erbjuder du kunden en trygg installation som ger dig fördelar gentemot företag som inte är medlemmar hos Installatörsföretagen.

MER INFORMATION