Hoppa till innehåll

Almedalen: Besök våra seminarium – online eller på plats

Opinion

27 juni 2023

Missa inte Installatörsföretagens seminarier i Almedalen onsdag 28/6 mellan klockan 09.00 - 12.00. Om du inte är på plats kan du givetvis se dem live via våra streaming-länkar.

Är solenergi lösningen på energikrisen?
28 juni - klockan 09.00 - 09.50

Energikrisen har inte bara lett till höjda elkostnader, den har också på allvar fått upp intresset för förnybara energislag som inte ger några koldioxidutsläpp. Solenergi växer fort. Stor potential återstår för samhället att förvekliga, men varför nyttjar inte fler solenergins fördelar? Vilka hinder och utmaningar finns? Och hur kan solenergi lindra energikrisen på sikt?

OBS! Videon blir aktiv först när livesändningen startar.

_____________________________________________________________

När elpriserna går upp, kan smarta system vara lösningen?
28 juni - klockan 10.00 - 10.50

Elektrifieringen är en central del av samhällets energi- och klimatomställning, där industri och transportsystem kommer att kräva stora mängder fossilfri kraft. Samtidigt förändras vårt energisystem vilket medför att elpriserna svänger mer än tidigare. Den el som produceras behöver helt enkelt användas på ett smart sätt.

OBS! Videon blir aktiv först när livesändningen startar.

_____________________________________________________________

Hur ökar vi takten på energieffektivisering?
28 juni - klockan 12.00 - 12.50

Uppskattningar talar om att Sverige kan behöva dubbla sin elproduktion för att nå klimatmålen. Men att öka elproduktionen tar tid. Det mest kostnadseffektiva sättet att nå målen är energieffektivisering. Potentialen är enorm, men hur blir den fullt ut genomförd? Vem ska ta ledningen?

OBS! Videon blir aktiv först när livesändningen startar.