Hoppa till innehåll

Utveckla ditt företag genom Bygglyftet

Lönsamhet & företagande

20 juni 2023

Nu inleds initiativet Bygglyftet - ett nationellt utvecklingsprogram för företag i bygg- och installationsbranschen. Genom Bygglyftet får företag hjälp att öka sin produktivitet, hållbarhet och digitalisering och därigenom öka sin konkurrenskraft.

Det första av fem pilotföretag har nu anslutit sig till Bygglyftet, ett initiativ från Installatörsföretagen och Byggföretagen som möjliggörs med medel från SBUF, Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond.

Genom Bygglyftet kan företagen vara med och leda utvecklingen mot ett hållbart och klimatsmart samhälle och samtidigt stärka sin konkurrenskraft.

Bygglyftet söker nu företag inom el och vvs som vill delta i pilotprojektet. Som pilot erbjuds ditt företag ett 12 - 18 månaders utvecklingsprogram får hjälp att identifiera verksamhetens utvecklingspotential och ges stöd för att genomföra förbättringsarbetet.

– Företag i installationsbranschen spelar en avgörande roll i den pågående gröna omställningen. Det gör det särskilt viktigt att branschens företag är konkurrenskraftiga och starka. Innehållet i Bygglyftet anpassas helt efter varje unik verksamhet och de utmaningar som upplevs som mest kritiska, säger Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen.

Sök till Bygglyftet om ditt företag vill få stöttning till:

  • Ökad lönsamhet i projekt
  • Effektivare processer
  • Minskat slöseri
  • Löpande ekonomisk kontroll
  • Ökad delaktighet och engagemang
  • Attrahera folk till branschen
  • Attraktiva arbetsgivare

Skicka en intresseanmälan till Bygglyftets projektchef Kajsa Simu på kajsa@bygglyftet.se.

Bakom initiativet står Installatörsföretagen och Byggföretagen. Bygglyftet möjliggörs med medel från SBUF, Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond.

Läs mer om Bygglyftet här.