Hoppa till innehåll

En sommarhälsning från vd Ola Månsson

Om Installatörsföretagen

04 juli 2023

Äntligen är det sommar! Det gångna halvåret har flugit förbi men vi har också fått mycket gjort. Våra nytecknade kollektivavtal följer märket och vi har lanserat både IN Garanti och Säker Sol som stöd i din affär. Vi fortsätter att finnas här för dig, inte minst om konjunkturen viker, med råd till dig som företagare och i samtal med politiker för att skapa rätt förutsättningar för dig.

Almedalen-2023-Ola.jpg

Den senaste veckan har jag tillbringat i ett soligt Visby, där jag deltagit i Almedalsveckan. I samtal med politiker, beslutsfattare och näringsliv har vi flyttat fram installationsbranschens positioner och visat hur den här branschen är nyckeln till energiomställningen. Men också påtalat vad som krävs för att klara detta. Se gärna våra seminarier om energieffektivisering, solenergi, elektrifiering och flexibilitet i efterhand på in.se/almedalen.

Som sagt, samhället är mitt inne i en energiomställning där vi ska ersätta fossila bränslen med ren kraft. Det är ingen liten uppgift, men fullt möjlig att genomföra – många av lösningarna finns nämligen redan idag. Exempelvis när du installerar och optimerar system så kan den energieffektivisering som följer bidra till lägre kostnader och minskad miljöbelastning utan att komforten försämras. För att möta Sveriges utmaningar inom energiområdet är det en nödvändighet att frigöra fossilfri kraft till bland annat fortsatt elektrifiering. I Almedalen tryckte vi därför särskilt på:

  • Utvidga skatteavdraget för grön teknik till att omfatta energieffektiviserande åtgärder i hemmet.
  • Höj rotavdraget för att stimulera energieffektiviserande åtgärder i högre grad.
  • Skapa ett flexibelt energisystem som ökar kapaciteten i elnäten.
  • Se till att installationsbranschen kan fortsätta växa och säkra kompetensen inför framtiden.

Det här är viktiga frågor för vår bransch och frågor som politiken inte längre kan ducka för. Tvärtom – vi märker allt större intresse från politiken för våra lösningar – oavsett partitillhörighet. Det är glädjande. Nu har jag Almedalen alldeles färskt i minnet, men egentligen handlar den största delen av vårt engagemang om att hjälpa och stötta dig som företagsledare i vardagen. Vi håller exempelvis koll på konjunkturutvecklingen och Easee så att du som företagare kan fokusera på din verksamhet.

Låt mig slutligen önska dig en riktigt skön sommar. Och glöm inte att vi alltid finns här för dig och ditt företag! Vår rådgivning är öppen hela sommaren.

Glad sommar!