Hoppa till innehåll

Gör som Assemblin – bli en del av färdplanen

Hållbarhet, Visa alla

21 maj 2024

Den nybildade koncernen Assemblin Caverion group är det första installationsbolaget att bli en del av färdplanen för en fossilfri bygg- och anläggningssektor. Det innebär att de nu kan visa upp att de arbetar hållbart hela vägen och agerar för att minska utsläppen. Här berättar vi mer om färdplanen och hur ditt företag kan bli en del av den.

Inom ramen för Fossilfritt Sverige har 22 olika branscher tagit fram färdplaner för att visa hur de kan stärka sin konkurrenskraft genom att bli fossilfria eller klimatneutrala. Installatörsföretagen har skrivit under Färdplan för en fossilfri bygg- och anläggningssektor. Det har vi gjort för att synliggöra installationsbranschens möjligheter och vilja att minska utsläppen av växthusgaser.

Världens första fossilfria välfärdsland

Efter år 2045 är det inte längre tillåtet med klimatpåverkan från industrier eller verksamheter. Som installatör genomför du ofta stora inköp av både tjänster och produkter, vilka kan ha stor påverkan på klimatet. Genom att skriva under färdplanen visar du att ditt företag verkar för en fossilfri bransch.

Regeringen startade Fossilfritt Sverige för att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Färdplanen ska fungera som en övergripande strategi som samlar olika aktiviteter och projekt. Där lyfts en rad viktiga delar fram om hur vår bransch kan arbeta för fossilfrihet.

Över 100 aktörer har skrivit under färdplanen

Det första installationsbolaget att signera den uppgraderade färdplanen är Assemblin Caverion group. Genom undertecknandet har de antagit målen om nettonollutsläpp senast 2045 och kan samtidigt visa upp att de aktivt arbetar för att ta sig framåt i sitt hållbarhets- och klimatarbete.

Samhället ställer om – det behöver vi också göra

För att nå färdplanens mål är ett dedikerat klimatarbete nödvändigt. De verkliga utsläppen sker vid uppförande, installation, användning och underhåll av anläggningar och byggnader. Därför bör ditt företag undvika betydande direkta utsläpp på byggarbetsplatsen och minska större indirekta utsläpp.

Så blir ditt företag en del av färdplanen

För att ansluta ditt företag till färdplanen behöver ditt förtag anta målen i färdplanen.

Webbinarium
Det finns inget relaterat innehåll