Hoppa till innehåll

Nu ska avgifter för TRR och TSL under tidigare år kompenseras. Har ni anmält konton till Fora?

Arbetsgivarfrågor

28 augusti 2024

Företag som har betalat avgifter till TRR och TSL för omställningsförsäkringar via Fora kan nu få kompensation för tidigare år. Fora hanterar återbetalningen av överskjutande avgifter och informerar företagen om den aktuella återbetalningen och hur den kommer att utbetalas.

Fora sköter återbetalning av överskjutande avgifter för Omställning. Företaget får besked från Fora om vilken återbetalning som är aktuell för er och hur ni får den utbetald. Läs mer hos Fora

I lagen om grundläggande omställnings- och kompetensstöd finns bestämmelser om ersättning till arbetsgivare för kostnader för Omställning. Det gäller avgifter som arbetsgivare har betalat till omställningsorganisationer som tillhandahåller ”grundläggande omställnings- och kompetensstöd”. För Installatörsföretagens medlemmar gäller detta de avgifter till TRR och TSL för omställningsförsäkringar för era anställda som ni betalar via Fora. Ni har därmed rätt till återbetalning av vissa kostnader för dessa Omställningsförsäkringar.

Fora har uppdrag av Installatörsföretagen att sköta er ansökan om, och förmedla utbetalning av, de återbetalad avgift för omställning från Kammarkollegiet.

Kammarkollegiet har fått uppdraget att betala ut fastställd ersättning, året efter det kalenderår som avgiften avser. Fora har i sin tur fått uppdraget av Installatörsföretagen att för medlemsföretagens räkning, sköta er ansökan och redovisa era kostnader. Fora tar därefter emot utbetald ersättning å företagens vägnar samt betalar ut ersättningen till er arbetsgivare.

Om ert företag uppfyllt alla krav för att omfattas av återbetalning, och är aktuellt för ersättning kommer ett beslutsbrev från Fora, med information om vad och när det utbetalas. Här kan du läsa allt om vad lagen säger, hur Fora ansöker om ersättningen åt er och hur ni får tillgång till den: https://www.fora.se/ersattning