Hoppa till innehåll

Arenan för framtidssäkrade fastigheter kommer tillbaka

Om Installatörsföretagen

16 september 2024

Fastighetsenergi 2025 återvänder till Stockholmsmässan för två kunskapsspäckade dagar den 9–10 april 2025. Arenan är en självklar mötesplats för installatörer, innovatörer, beslutsfattare, teknikkonsulter och fastighetsägare. Installatörsföretagen är medarangörer.

Stockholmsmässan arrangerar Fastighetsenergi 2025 tillsammans med Installatörsföretagen. Fokus kommer att ligga på de största utmaningarna och möjligheterna inom fastighetsenergi.

– Vi är stolta medarrangörer till Fastighetsenergi 2025 som nu genomförs för andra gången. Som företrädare för landets installatörer är det naturligt för Installatörsföretagen att engagera sig och lyfta fram de stora möjligheter som installatörer kan bidra med genom modern teknik. Tillsammans med Stockholmsmässan skapar vi en mötesplats för branschföreträdare, företag och beslutsfattare, där fastigheten står i centrum, säger Ola Månsson, vd Installatörsföretagen.

Mötesplats för hela fastighetssektorn

Fastighetsenergi 2025 riktar sig både till den privata och den offentliga sektorn. Under två heldagar samlas Sveriges främsta experter för att utbyta kunskap och nätverka kring de mest aktuella energirelaterade frågorna för fastigheter.

– Energieffektivisering av byggnader är en nyckelfråga i den gröna omställningen. Det krävs ett nära samarbete mellan olika aktörer för att lyckas, och Fastighetsenergi 2025 erbjuder en plattform för detta samarbete, säger Lina Hann, projektledare för Fastighetsenergi 2025.

Framåtlutade företag och organisationer ges också möjlighet att bli partners och ställa ut under dagarna.

– Partners får möjlighet att maximera synligheten och nå branschens viktigaste aktörer. Partners blir en del av branschens mest aktuella diskussioner om finansiering, innovation och hållbarhet, samtidigt som de får möjlighet att visa upp att de arbetar i framkant, berättar Lina Hann.

Teman för Fastighetsenergi 2025

Programmet erbjuder sessioner och föreläsningar inom följande områden:

  • Säkerhet och beredskap
    Digitaliseringen av fastigheter innebär både möjligheter och utmaningar. Under temaområdet Säkerhet ges förutsättningarna till nästa steg mot ökad cybersäkerhet och beredskap.
  • Innovationer inom Fastighetsenergi
    Smart teknik förändrar förutsättningarna för fastighetsdriften. Vi diskuterar hur innovationer revolutionerar drift, underhåll och teknisk förvaltning.
  • Framtidens fastighetsaffärer
    Fastighetsenergi är mer än teknikutveckling och får en alltmer framskjuten roll i fastighetsaffären. Hur påverkar nya förväntningar, förmågor och tekniker på marknaden våra affärsmodeller
  • Energiinvesteringar för ökat fastighetsvärde
    Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Hur kan energioptimering och certifieringar stärka fastighetens attraktivitet för banker, finansiärer och hyresgäster.
  • Regelverk och direktiv
    Vad händer på politisk nivå? Här diskuteras de senaste EU-direktiven och lagarna som påverkar fastigheters energiprestanda och hållbarhetskrav.

Tid och plats

Fastighetsenergi 2025 arrangeras den 9–10 april 2025 på Stockholmsmässan.