Hoppa till innehåll

Bli certifierad installatör för fastighetsnät – en investering i framtidens fastigheter

Data/Tele

18 september 2024

Digitaliseringen av fastigheter kräver en certifierad installatör för att säkerställa driftsäkerhet och effektivitet. Det innebär att det blir allt viktigare att skaffa certifieringen "Behörig installatör fastighetsnät" då fler och fler fastighetsägare idag kräver att installatörer har denna certifiering.

I takt med att digitaliseringen av fastigheter ökar, ställs högre krav på installationer som stödjer nya tekniska lösningar för energieffektivisering, säkerhet och bekvämlighet. För att kunna koppla samman fastighetens olika system på ett standardiserat och effektivt sätt behövs en pålitlig kommunikationsinfrastruktur – fastighetsnätet.

Fastighetsnätet är en grundpelare för fastighetens digitalisering, och det är avgörande att installationerna sker korrekt och enligt gällande standarder. Här kommer certifieringen "Behörig installatör fastighetsnät" in i bilden. Denna certifiering visar att du som installatör har den kompetens som krävs för att utföra installationer på ett sätt som möter fastighetsägarnas allt högre krav.

Fler och fler fastighetsägare kräver idag att installatörer har denna certifiering för att säkerställa att installationerna håller hög kvalitet och följer standarder. För företag som ännu inte har certifierad personal är det därför viktigt att ta steget och skaffa denna certifiering.

Certifieringen är fabrikatsoberoende och utförs som en tredjepartscertifiering enligt standarden för personcertifiering. Den fokuserar enbart på de krav som ställs för fastighetsnät, vilket gör den till ett värdefullt och tydligt bevis på din expertis.

För dig som installatör innebär detta inte bara att du möter dagens krav – du blir också rustad för framtidens utmaningar i en alltmer digitaliserad fastighetsbransch.

Mer information hos certifieringsorganet Incert.AB Behörig Installatör Fastighetsnät eller på Installatörsföretagen webbplats.

bild-behorig-installator-fastighetsnat-2.jpg