Hoppa till innehåll

Ny logotyp för starkare identitet

Om Installatörsföretagen

27 september 2024

Nu lanserar vi en uppdaterad logotyp för Installatörsföretagen som tydligare kopplar ihop modervarumärket med våra affärstjänster och undervarumärken. Den karaktäristiska symbolen är sig fortfarande lik. Här kan du läsa mer och ladda ner den nya logotypen.

Installatörsföretagens logotyp togs fram 2016 i samband med att organisationen bildades av de två hundraåriga föreningarna EIO och VVS Företagen. Sedan dess har det hänt mycket på framförallt den digitala marknaden som krav på tillgänglighet och digital anpassning. Därför krävdes en modernisering av logotypen.

- Installatörsföretagens logotyp har genomgått en digital transformation, utan att förlora sin ursprungliga identitet. Det innebär att vi designmässigt har gjort en refresh med hög igenkänning från den gamla logotypen, samtidigt som den känns 2024 och klarar dagens alla krav, säger Heléne Stors som arbetar med varumärkesfrågor på Installatörsföretagen.

Här på in.se har den nya logotypen tagit plats. Inom kort kommer hela webbplatsen och även våra tjänster få sig ett ansiktslyft.

Kan du använda den gamla loggan?

Eftersom vi gör en uppdatering av logotypen så kan du använda den gamla ett tag till. Men tänk på att använda länkarna ovan om du behöver ladda ner logotypen på nytt.

Ladda ner den nya logotypen

Du som är medlem i Installatörsföretagen kanske behöver den nya logotypen på din webbplats eller nästa gång du ska stripa om bilen. Då hittar du loggan i rätt format här:

Logotyper för digital användning

Logotyper för tryck

Det här har Installatörsföretagen gjort med logotypen:

  • uppdaterat med hög igenkänning
  • behållit det karaktäristiska
  • anpassat logotypen efter dagens krav
  • tillgänglighetsanpassat färger
  • tagit fram en design som enklare kan översättas till digitala kanaler
  • skapat ett tydligare varumärke
  • kopplat ihop huvudvarumärket med undervarumärken