Hoppa till innehåll

Får ditt företag ersättning för omställningsförsäkringen i höst?

Arbetsgivarfrågor

01 oktober 2024

Arbetsgivare som betalar avgift till någon av organisationerna TRR Trygghetsrådet eller Trygghetsrådet TRS kan enligt lagen (2022:850) om grundläggande omställnings- och kompetensstöd har rätt till ersättning från Kammarkollegiet.

Fora har, genom försäkringsvillkoren, uppdraget att ansöka om ersättningen för alla medlemsföretag i IN:s räkning. Fora skickar ansökan, om statlig ersättning för omställningsförsäkring som företaget redan betalat för, till Kammarkollegiet.

Medlemsföretag i IN är bland de drygt 82 000 företag som kan ha rätt till ersättning. Och Kammarkollegiet bearbetar ansökningarna under oktober och november. När Kammarkollegiet tagit beslut om ersättning skickas skriftligt besked om rätt till ersättning, och pengar betalas ut.

Fora tar emot och vidarebefordrar ersättningen. Fora betalar ut den beslutade ersättningen till företag som har anmält gällande bankkonto eller bankgiro hos Fora.

Du kan se vad som gäller för ditt företag på Mina sidorfora.se när beslutet är taget under november.

Senast den 31 december 2024 betalar Fora ut ersättning till de arbetsgivare som blivit beviljade ersättning, förutsatt at de har anmält ett gällande bankkonto eller bankgiro hos Fora.

Mer information om den statliga ersättningen finns på fora.se/ersattning