Hoppa till innehåll

Ny webbinarieserie med fokus på plats för installationer

Aktuellt

14 oktober 2024

Installatörsföretagen bjuder tillsammans med Säker Vatten, Svensk Ventilation och Isoleringsfirmornas förening in till en webbinarieserie i fyra delar som belyser de problem som kan uppstå då installationer ges för lite plats.

I jakten på kvadratmeter minskar utrymmet för installationer som ventilationsrör, vattenledningar och isolering. Konsekvenserna är enorma, både för boende och miljö. Under fyra tillfällen arrangeras modererade diskussioner med experter som ger sin syn på problematiken, samt diskuterar lösningar.

Webbinarierna är kostnadsfria för alla som vill titta och lära sig mer. Den primära målgruppen är bygglovshandläggare, arkitekter och projektörer som i ett tidigt skede kan påverka långsiktiga effekter om hållbarhet, arbetsmiljö, inomhusklimat, brandrisk och vattenskador genom att projektera tillräcklig plats för installationer.

Serien är en del av det SBUF-finansierade projektet Plats för installation som drivs av Installatörsföretagen tillsammans med branschorganisationerna Säker Vatten, Isoleringsfirmornas förening och Svensk Ventilation.

Avsnitt och anmälan

Plats för Installation – Del 1: Säkerställ energieffektiva byggnader

Hur kan brist på utrymme för installationer leda till energiförluster och ineffektiva byggnader? Vi diskuterar vanliga misstag och hur de undviks genom tidig planering. Fokus ligger på att skapa energieffektiva lösningar för framtidens fastigheter.

Datum: 18 oktober 2024 (12.00 - 12.30)

Anmäl dig här

---

Plats för installation - Del 2: Brandsäkerhet

Brister i installationsutrymmen ökar brandrisker i byggnader. Här går vi igenom hur korrekt planerade installationer kan förbättra säkerheten och minska risken för brand. Vi diskuterar de viktigaste faktorerna att beakta för säkrare och hållbara byggnader.

Datum: 8 november 2024 (12.00-12.30)

Anmäl dig här

---

Plats för installation - Del 3: Energieffektiv ventilation och hälsa

Kompromisser av installationsutrymmen kan leda till svårigheter till injustering, rengöring och korrekt mätning som kan försämra luftkvaliteten och påverka inomhusklimatet negativt. Vi belyser hur rätt dimensionerade ventilationssystem inte bara förbättrar hälsan, utan också ger betydande energibesparingar. Ta del av lösningar för att kombinera hälsa och energieffektivitet.

Datum: 17 januari 2025 (12.00 - 12.30)

Anmäl dig här

---

Plats för installation - Del 4: Bygg hållbart och undvik vattenskador

Otillräckligt utrymme för installationer ökar risken för vattenskador och därmed dyra reparationer. Hur kan vi planera rätt från början för att minimera riskerna? Genom hållbara lösningar och rätt installationsutrymme kan byggnader skyddas långsiktigt.

Datum: 7 februari 2025 (12.00-12.30)

Anmäl dig här