Hoppa till innehåll

Vad hände egentligen i den uppmärksammade narkotikadomen?

Om Installatörsföretagen, Visa alla

08 oktober 2024

Efter ett stickprov testade en medarbetare positivt för cannabis. Han blev då hemskickad utan lön av sin arbetsgivare i väntan på att han kunde visa upp ett negativt drogtest. Då stämde Byggnads företaget. Här får du veta vad som egentligen hände innan, under och efter att domen avgjordes.

2022 stämde fackförbundet Byggnads oss och ett av våra medlemsföretag. När medarbetaren testat positivt för cannabis på en byggarbetsplats blev han hemskickad utan lön i väntan på att han kunde visa upp ett negativt drogtest. Flera tester efter varandra visade fortsatt spår av cannabis och även kokain.

Installatörspodden

I avsnitt 28 av Installatörspodden berättar arbetsgivaren och Installatörsföretagen vad det var som hände, vilka utmaningar företaget ställdes inför längs vägen och vad som hände efter att domen föll i juni 2024.

Medverkande

  • Barin Özmen, biträdande förhandlingschef på Installatörsföretagen
  • Rebecka Tholén, HR-chef på Assemblin VS

Programledare

  • Heléne Stors, Installatörsföretagen
  • Leif Jitelius

> Lyssna nedan eller gå till Spotify genom denna länk.

Webbinarium

Här kan du även anmäla dig till vårt webbinarium om drogtester på arbetsplatsen.

  1. 16
    okt

    Webbinarium: Drogtester på arbetsplatsen - hur kan arbetsgivare agera?

    Webbinarium
    Medarbetare

    Arbetsdomstolen kom med en välkommen dom i början av sommaren. Domen klargör hur du som arbetsgivare kan agera om en anställd testar positivt för droger. Välkommen till ett webbinarium om drogtester på arbetsplatsen.