Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

214 träffar

  1. Semesterlön och semesterersättning

    Webbsida Arbetstagaren har rätt till semesterlön från arbetsgivaren under semestern. När anställningen upphör ska semesterersättning betalas ut till arbetstagaren som kompensation för semesterlön som tjänats in men som inte betalats.
  2. Semester under uppsägningstid

    Webbsida Hur ska ett företag hantera semester som sammanfaller med en anställds uppsägningstid?
  3. Ersättningssemester

    Webbsida Om det under semesterledigheten infaller en eller flera dagar då arbetstagaren inte hade kunnat arbeta på grund av sjukdom eller arbetsskada, eller en eller flera dagar som är semesterlönegrundande ska, om arbetstagaren utan dröjsmål begär det, sådana dagar inte räknas som semesterdagar. I sådant fall ska ersättningssemester förläggas i ett sammanhang, om arbetstagaren inte medger annat.
  4. Betald eller obetald semester

    Webbsida Huvudregeln enligt semesterlagen är att varje arbetstagare har rätt till 25 semesterdagar varje semesterår. De 25 lagstadgade lediga dagarna kan vara antingen betalda eller obetalda. Även i kollektivavtalet kan finnas regler som kompletterar.
  5. Semester

    Webbsida Anställdas rätt till semester regleras av semesterlagen. Semesterlagen ska göra det möjligt för de anställda att få tid för vila och återhämtning under året.
  6. Vård av barn

    Webbsida En arbetstagare har rätt att vara ledig från arbetet för att ta hand om sjukt barn. På denna sida hittar du information om vad som gäller vid en sådan ledighet.
  7. Bidrag att förebygga eller rehabilitera

    Webbsida Arbetsgivaren ansvarar för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen, men inte den medicinska. Det innebär kostnader för åtgärder så din anställde undviker sjukskrivning eller kan komma tillbaka i arbete i företaget. Det finns bidrag att söka.
  8. Rehabilitering och långtidssjukskrivning

    Webbsida Vid din medarbetares sjukfrånvaro inträder, inte ett medicinskt eller socialt men, ett yrkesmässigt rehabiliteringsansvar för dig som arbetsgivare. Du får ansvar för att få din anställde åter i arbete. Och upprätta en plan för det. Det kan uppstå en särskild problematik kring arbetsförmågan för en långtidssjukskriven medarbetare som vill återgå i arbete.
  9. Sjukdom och rehabilitering

    Webbsida Arbetsgivaren har ett sjuklöneansvar för de första 14 dagarna av en sjukledighet och ett rehabiliteringsansvar åter i yrket för sina anställda.
  10. Arbetsgivarfrågor

    Webbsida Här samlar vi all information som du som arbetsgivare behöver ha koll på.
Föregående sida Du är på sidan 16 av 22 Nästa sida