Hoppa till innehåll
Rensa söktext och filter

Observera att du behöver logga in som medlem för att kunna ta del av allt innehåll.

Ämnen
Innehållstyper
Årtal

216 träffar

  1. Kurs i Tjänstemannaavtalet

    Nyhet

    Vill du öka dina kunskaper om Tjänstemannaavtalet och tjänstemannarelaterade frågor? Vi vill tipsa om att vi håller kurs i Tjänstemannaavtalet via INSU den 10 oktober.

  2. Uppmaning om ändring av momsregler

    Nyhet

    Dagens komplexa momsregler som bland annat omfattar begränsat momsavdrag vid inköp av bilar hämmar företagen att konkurrera på lika villkor som andra bilberoende branscher och bättre miljöanpassande. Installatörsföretagen efterlyser att momsavdrag ska medges fullt ut för momspliktig verksamhet. Som det är nu drabbas de flesta svenska företag av omfattande avdragsförbud och begränsningar gällande personbilar.

  3. Hjälpmedel vid lönesättning

    Webbsida Processen att sätta lön är något som bör pågå året runt. Här har vi samlat hjälpmedel för några av våra olika kollektivavtal som inspiration till det arbetet.
  4. Om en medarbetare missköter sig

    Nyhet

    Har du en medarbetare som på något sätt misskött sitt arbete? Till exempel genom att komma för sent, missköta sina arbetsuppgifter eller inte dyka upp på jobbet. Då behöver du som arbetsgivare agera.

  5. Traktamente och reskostnadsbidrag 2023

    Nyhet

    Den 1 januari 2023 höjde Skatteverket nivåerna på traktamente och avdragsbeloppet för privata resor i tjänsten. Men vad slår igenom i kollektivavtalen? Då avtalen har olika uppbyggnad så får detta olika effekt. Här går vi igenom vad som förändras per avtal.

  6. Helglön

    Webbsida När har montören rätt till helglön? Vilka krav måste vara uppfyllda och måste månen stå i rätt position för att kraven ska vara uppfyllda? Riktigt så illa är det inte utan vi kan hålla oss till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och reder ut vad reglerna i 4 § mom 1 innebär.
  7. Studieledighet

    Webbsida Rätten till ledighet för studier följer av lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning (studieledighetslagen). Den trädde i kraft den 1 januari 1975 och var den första i sitt slag i Sverige. Alla anställda oberoende av anställningsform omfattas av studieledighetslagens regler om rätt till ledighet för studier.
  8. Arbetstidsförkortning kring juletid

    Webbsida På den här sidan kan du läsa mer om hur du som arbetsgivare bör hantera arbetstidsförkortning för dina anställda kring juletid.
  9. Sjukpenning efter sjuklöneperioden

    Webbsida Du som arbetsgivare ska betala sjuklön under de första 14 kalenderdagarna i varje sjuklöneperiod. Från dag 15 i sjukperioden för en sjukskriven anställd, lämnar arbetsgivaren över det ekonomiska ansvaret till Försäkringskassan.
  10. Vad gäller vid tjänstledighet

    Webbsida Tjänstledighet ger inte sjuklön men kanske sjukpenning.
Föregående sida Du är på sidan 7 av 22 Nästa sida